Koningsoesterzwam (Eryngii)

5,95€ incl. BTW

E1026

Koningsoesterzwam 3 Liter (Eryngii)

Meer informatie

Latijnse naam: Pleurotus Eryngii

Algemeen: De Eryngii ook wel de Koningsoesterzwam genoemd heeft een fluweelachtige licht grijsbruine hoed en een grote stevige witte steel. De paddenstoel groeit in trossen en is erg decoratief en smakelijk.

Beschrijving: De hoed is 5 tot 12 cm breed met een ingerolde rand. De steel is 6 tot 10 cm lang en 2 tot 6 cm dik. De lamellen zijn aflopend, wit of geelachtig. De sporen zijn lila van kleur.

Smaak en toepassing: De hele paddenstoel is zeer smaakvol en heeft een licht pittige smaak. De Koningsoesterzwam doet het uitstekend in sauzen met vlees of wild, maar ook in vegetarische gerechten, zoals in een herfstige pastaschotel met gebakken prei en Koningsoesterzwam.

Recept:

Penne met gebakken Eryngii en Parmezaanse kaas

Boodschappenlijstje:

•150 g Eryngii (Koningsoesterzwam) paddestoelen (ca 2 stuks)

•1 kleine ui •1 teentje knoflook •2 takjes tijm •10 sprietjes bieslook

•2 takjes peterselie

•200 g penne (pasta)

•zout

•2 eetl. pijnboompitten

•2 eetl. olijfolie

•100 ml witte wijn

•100 ml slagroom

•versgemalen peper

•2 eetl. geraspte parmezaanse kaas

Bereiden Verder: keukenpapier (of een borsteltje)

1. Maak de paddenstoelen met keukenpapier (of een borsteltje) schoon en snijd indien nodig een klein stukje van de onderzijde van de steel. Snijd de grote paddenstoelen in ½ cm dikke plakken. Pel de ui en snipper deze fijn. Pers het teentje knoflook. Neem de blaadjes van de takjes tijm en snijd de bieslook en de peterselieblaadjes fijn.

2. Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in een pan met ruim kokend water en zout beet gaar.

3. Rooster intussen in een koekenpan de pijnboompitten goudbruin en neem ze uit de pan. Verhit de olijfolie in de koekenpan en fruit hierin de ui met knoflook ca. 2 minuten. Voeg de eryngii, tijm, bieslook en peterselie aan de ui toe en bak deze ca. 2 minuten mee. Voeg de wijn en slagroom toe en kook de saus op hoog vuur in ca. 2 minuten in. Breng de saus op smaak met zout en peper.

4. Giet de pasta af, schep deze door de saus en verdeel de pasta over 2 borden. Garneer de borden met pijnboompitten en Parmezaanse kaas.


Download

Gerelateerde producten