Minichamp`s Pesto Set + Vijzel

4,95€ incl. BTW

85170

Minichamp Vijzel Pesto Bio Basilicum Een complete zaaiset met vijzel en stamper en zakje biologische geteelde basilicum zaden. U kunt in de vijzel of gewoon in een potje de zaden zaaien volgens onderstaande instructie. Heeft u eenmaal een volwassen basilicum plantje dan kunt u de verse baslicum bladeren gebruiken om uw eigen verse pesto te maken. (zie recept)

Dit product is niet meer op voorraad

Meer informatie

Zaaien van basilicum : Zaaien kan het hele seizoen maar bij voorkeur vanaf half maart. Leg de Cocopress® tablet in een schaaltje of kom en voeg ca. 120 ml lauw water toe. Na ongeveer 5 minuten is de cocos verzadigd en heeft u voldoende potgrond om de vijzel of een potje te vullen. Leg de zaadjes voorzichtig in de aarde en bedek ze met wat potgrond. Gebruik ongeveer de helft van de verpakte zaadjes, de overgebleven zaadjes kunnen voor een volgende keer worden gebruikt. Plaats de vijzel in een ruimte met voldoende licht en warmte (ca 15-20ºC) Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, gebruik hiervoor een plantensproeier. Na ongeveer 10 dagen zullen de zaadjes kiemen. Wanneer de plantjes ongeveer 4-5 cm groot zijn kunt u de plantjes overplanten in andere potjes en laat u 1 of 2 plantjes in de vijzel of pot staan.

 

Recept Pesto : Onderstaande ingredienten zijn nodig voor een heerlijk verse pesto. 75 gram verse basilicum bladeren 2 eetlepels pijnboompitten pecorino of parmezaanse kaas 3 tenen knoflook 6 eetlepels olijfolie eventueel wat citroensap en/of zeezout .

 

Snij de baslicum bladeren in kleine stukjes en maak dmv de vijvel en stamper de basilicum bladeren zo fijn als mogelijk. Ook de pijnboompitten en knoflook tenen kunt u met de vijzel fijn stampen. Vervolgens kan alles in een kom bij elkaar voeg de olijfolie toe en maak er een goede 'pap' van. Als laatste voegt u de kaas toe en eventueel wat citroenssap en zeezout. U kunt de verso pesto ongeveer twee weken goed houden in een afgesloten bakje of potje in de koelkast.

Gerelateerde producten